Historiaa

Kokkolan Naislaulajat saivat alkunsa vuonna 1981 Kokkolan Laulu-Martat -kuorosta, joka aikaisemmin oli toiminut Marttojen kerhona. Kuoron taiteellisena johtajana toimi 25 vuotta Raakel Solvin. Hänen jälkeen kuoron taiteellisina johtajina ovat toimineet: Marita Kaakinen, Maria Autio, Mari Sillanpää ja Pauliina Virkkala. Syksyllä 2019 kuoromme ohjaksiin tarttui musiikkipedagogi Marjo Hienonen. Marjon siirryttyä uusiin haasteisiin, syksyllä 2023 kuoromme taiteellisena johtajana aloitti Reeta Hynninen.

Kokkolan Naislaulajat ovat julkaisseet historiansa aikana kolme äänitettä: Muistelen sua (1985), Nouskoon minun rukoukseni (1990) ja Ruuhkavuodet (2011). Naislaulajat ovat osallistuneet mm. Sulasolin Naiskuoropäivien kuorokatselmuksiin ja -kilpailuihin sekä Sulasolin laulu- ja soittojuhlille. Kuoromme on osallistunut kuorokilpailuihin myös ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa, Englannissa, Saksassa, Unkarissa, Islannissa, Italiassa ja Itävallassa.

Kuoromme on toiminnan alusta lähtein osallistunut sekä Sulasolin koulutustilaisuuksiin että kutsunut ulkopuolisia kouluttajia viikonloppuisin pidetyille laululeireille. Tavoitteellisesta ja menestyksekkäästä toiminnasta kertoo Kokkolan Naislaulajien valinta kaksi kertaa Naiskuoroliiton vuoden kuoroksi. Vuonna 1992 Kokkolan Naislaulajat saivat nimikkeen Kellokas-kuoro. Tuolloin liiton jäsenkuoroista kuorossamme oli suoritettu eniten peruskellomerkkejä. Kuoromme jäsenet ovat suorittaneet perus-, taito- ja mestarikelloja Naiskuoroliiton kelloleireillä. Kuoromme on järjestänyt kerran Naiskuoropäivät Kokkolassa. Liitto on myöntänyt vuoden 2023 Naiskuoropäivien järjestelyvastuun kuorollemme.

Kuoromme konsertoi ja esiintyy aktiivisesti. Keväällä järjestettävä vappukonsertti kuuluu Kokkolan Naislaulajien perinteisiin. Konsertti on yleensä vappuaattona ja ohjelmisto koostuu pääasiassa kevyestä musiikista. Joulun alla käymme laulamassa sairaalan osastoilla. Kuoromme on tehnyt tiivistä yhteistyötä Kokkolan Lauluveikkojen kanssa ja vuodesta 1992 perinteenä on ollut yhteinen Adventtikonsertti. Konsertti on pidetty Kokkolan kirkoissa tai Snellman-salissa.

Kokkolan Naislaulajat on ollut Kokkolan seudun opiston alainen kuoro vuodesta 2007 lähtien. Kuoromme toimii myös omana yhdistyksenä joka mahdollistaa harjoittelun ja konsertoinnin myös opiston kauden ulkopuolella. Kuoromme vahvuus on n. 30 eri-ikäistä, kuorolaulusta nauttivaa naista. Ohjelmistoomme kuuluvat kotimaiset ja kansainväliset kappaleet  monipuolisesti. Laulamme viihteellistä, hengellistä sekä modernia ja klassista musiikkia.